Cand putem face evaluarea prealabila?

Cand putem face evaluarea prealabila?

Concedierea salariatului pentru necorespundere profesioanala o putem face numai ca urmare a unei evaluari prealabile. Procedura de evaluare prealabila este un proces complex, avand ca baza un cumul de proceduri organizatorice:  organizarea si structura intregii unitati, structura posturilor, proiectarea si designul fiselor de post, nivelul functiilor, nivelul studiilor, nivelul salarial,  stabilire competente profesionale necesare ocuparii [...]Citeste tot »
Blue collar vs muncitori ?!

Blue collar vs muncitori ?!

Vedem pe toate blogurile, in toate anunturile, auzim in intalniri, pe grupurile de hr, expresia: “avem nevoie de blue collar “. Ce ii motiveaza pe cei care folosesc aceasta expresie? Este o expresie preluata din Europa, insa nepotrivita pentru noi ca natiune. Oamenii de resurse nu mai pronunta cuvantul muncitor, ci doar blue collar, oameni [...]Citeste tot »
TDG Resurse Umane

TDG Resurse Umane

Firma resurse umane Firma resurse umane  ofera solutii si servicii pentru problemele de personal cu care se confrunta angajatorii. In parteneriat cu Trading Resurse Umane puteti evita desele erori care se fac in aplicarea prevederilor legale, evitand urmarile neplacute ale unor astfel de greseli: fluctuatie de personal, amenzi, pierderi financiare, conflicte de munca, procese interminabile. [...]Citeste tot »
Importanta firmei de resurse umane

Importanta firmei de resurse umane

Servicii resurse umane la nivelul expertilor in domeniu Serviciile de consultanta in resurse umane sunt servicii specializate care au rolul de a oferi suport si solutii integrate companiilor si departamentelor de resurse umane, cu sopul de a eficientiza munca depusa de resursele umane si a realizarii obiectivelor strategice ale companiei tale. Cei ce pot beneficia [...]Citeste tot »
Firma  de recrutarea personalului

Firma de recrutarea personalului

Firma recrutare personal Procesul de recrutare personal este unul de durata si implica o serie de resurse umane si financiare. Externalizarea serviciilor de recrutare personal in sarcina unei companii specializate reprezinta o oportunitate de optimizare a timpului si costului de recrutare de personal. Scopul nostru este acela de a va prezenta  candidatii potriviti, pentru a [...]Citeste tot »
Firma resurse umane si servicii recrutare personal

Firma resurse umane si servicii recrutare personal

Prin alegerea celui mai potrivit candidat cresc sansele ca acesta sa devina un angajat valoros pentru echipa dumneavoastra. Tocmai de aceea, in procesele de recrutare si selectie a candidatilor de catre firma noastra de recrutare personal, in cele de headhunting, ne asiguram ca se potrivesc atat cu activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare, cat [...]Citeste tot »
Ce este evaluarea?

Ce este evaluarea?

Una din functiile de control in resurse umane o reprezinta evaluarea. Ce este evaluarea? Evaluarea performantelor profesionale individuale are ca scop aprecierea obiectiva a activitatii personalului, prin compararea gradului de indeplinire a obiectivelor si criteriilor de evaluare stabilite pentru perioada respectiva cu rezultatele obtinute in mod efectiv. Din perspectiva manageriala, aprecierea rezultatelor unei activitati, raportate [...]Citeste tot »
Concedierea

Concedierea

Este interzisa concedierea salariatilor pe criterii de sex, orientare sexuala, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitati sindicale, pentru exercitarea, in conditiile legii, a drepturilor la greva si a drepturilor sindicale. Pentru a avea o concediere fara urmari majore, trebuie sa avem, printre alte [...]Citeste tot »
Clauza de neconcurenta

Clauza de neconcurenta

Isi produce efectele numai daca in cuprinsul contractului individual de munca sunt prevazute in mod expres activitatile ce ii sunt interzise salariatului la data incetarii contractului si perioada pentru care isi produce efectele. Indemnizatia de neconcurenta lunara datorata salariatului nu este de natura salariala, se negociaza si este de cel putin 50% din media veniturilor [...]Citeste tot »
Regulamentul Intern

Regulamentul Intern

  Are o importanta majora in principiile de functionare ale unei organizatii si stabileste obligatiile angajatorului si drepturile si obligatiile angajatilor incadrati cu contract individual de munca pe durata nedeterminata sau determinata, cu durata normala de lucru, sau cu timp partial, angajatilor aflati in perioada de proba, inclusiv angajatilor al caror contract de munca este [...]Citeste tot »